Les Issambres

We stappen uit het vliegtuig en de warmte valt meteen op. De zon staat hoog aan de hemel en schijnt volop. Er is geen wolkje te bekennen ook geen zuchtje wind. Het is even acclimatiseren want in Nederland was het nog bewolkt en grauw. Het is maar anderhalf uur vliegen dus het is even omschakelen. Maar wat hebben we hier naar verlangd: de zon, de warmte, de helderblauwe lucht. We waren echt aan vakantie toe. Na maanden van hard werken waarin we een nieuw bedrijf hebben opgezet hebben we eindelijk de rust en de tijd om een vakantie te nemen. En dat we naar de zon wilden was ook meteen duidelijk want we kunnen wel wat vitamine D gebruiken. Er is voor ons geen betere plek om heen te gaan dan de Middellandse zee en dan vooral het stukje tussen Saint-Tropez en Frejus. We kennen dit gebied goed en zijn er al een heleboel keer op vakantie geweest. Deze keer gaan we naar Les Issambres.

Les Issambres behoort tot het plaatsje Roquebrune-sur-Argens en ligt aan de kust tussen de grotere en bekendere badplaatsen Fréjus en Sainte-Maxime in. Het is voor ons een ideale uitvalsbasis voor een fijne vakantie want het heeft een heleboel te bieden. Zo ligt het direct aan de zee en beschikt het over een lang zandstrand. Het klimaat is heerlijk warm met veel zonuren. Daarnaast is er behalve zon, zee en strand nog een heleboel te doen. Met de auto ben je zo bij grotere steden als Saint-Tropez, Cannes en Nice. Hier kun je op een terrasje gaan zitten en uren naar mensen kijken. Er zijn culturele evenementen of musea te bezoeken. Soms als het heel erg warm is en we even genoeg hebben van de zon zoeken we de koelte van een museum op.

En waar we erg van houden is lekker eten en dat kun je in de streek rondom Les Issambres ook heel goed. In de gezellige haventjes kun je iedere dag verse vis eten of een andere lokale specialiteit uitproberen. Om nog maar niet te spreken van de lekkere wijnen die er te proeven zijn. Zoals gezegd is Les Issambres een prima plek voor een fijne vakantie en er is genoeg keuze aan vakantiehuizen. Wij hebben dit keer voor een luxer hotel gekozen omdat we ons na al dat harde werken echt even wilden verwennen, maar er is ook een groot aanbod aan campings, villa’s en hotels. Voor alle wensen en ieder budget kun je hier iets geschikts vinden.

Misschien vind je dit ook interessant