Op Naar De Morvan!

De Morvan is een gebied in het midden van Frankrijk. Het ligt in het midden van de Bourgogne en strekt zich uit over de departementen Yonne, Nièvre, Côte d’Or en Saône-et-Loire. Het is een bergachtig gebied met afgewisseld bossen en weiden en is uitermate geschikt voor lange wandelingen in de natuur. Sinds 1970 is het een nationaal park en er liggen kilometers wandel- en fietspaden. Samen met een paar goede vrienden ga ik er een week naar toe voor een vakantie. Mijn vrienden zijn fervente wandelaars en ik heb de afgelopen weken hard getraind en geoefend om mee te kunnen komen. De wandelingen zullen ook over bergachtig gebied gaan en daar ben ik nog wel even benieuwd naar, want dat heb ik Nederland niet zo goed kunnen oefenen. Gelukkig zijn de bergen in de Morvan niet zo heel hoog, maximaal 600 meter, dus dat zal wel goed komen.

We gaan ook een dag varen, want door de Morvan lopen een aantal rivieren waaronder de Yonne en de Cure. We hebben bij weer andere vrienden van ons een boot gehuurd en we gaan lekker een dag het water op. Zo kunnen de voeten en benen even rusten en kunnen we toch van het mooie en rustige landschap van de Morvan genieten. We nemen wat picknick manden mee zodat we ons natje en droogje zelf bij ons hebben. De Morvan beschikt overigens ook over een aantal mooie kerken en kastelen, dus als we willen kunnen we ook nog een culturele dag inplannen. Het is dus een heel veelzijdig gebied waar we vooral voor de rust en het wandelen naar toe gaan, maar er is veel meer te doen en ik kijk er erg naar uit. Maar eerst morgen weer een flinke wandeling maken en trainen zodat ik er straks ook echt van kan genieten en geen blaren krijg.

Misschien vind je dit ook interessant