Op Rondreis door Sri Lanka: wat je écht moet zien!

Een Sri Lanka rondreis is iets wat hoog op het verlanglijstje staat voor mensen die van reizen houden. Dit multireligieuze land heeft ontzettend veel te bieden. Bovendien is dit alles op eiland vlak voor de kust van India goed bereikbaar, wat ervoor zorgt dat je aangenaam door het land kunt reizen. In deze blog krijg je een aantal tips voor jouw rondreis, zodat je optimaal van Sri Lanka kunt genieten.

Ella

Ella is een gezellig dorpje in een weerzinwekkende omgeving. Eén van de hoogtepunten in deze omgeving zijn de Ravana watervallen. Deze bevinden zich enkele kilometers buiten het dorp en worden door de lokale bevolking ook wel gebruikt als openbare badkamer. Heb je geen zin in een douche? Je kunt hier ook even pootje baden. Een ander mooi punt in de omgeving van Ella is de Nine Arches Brug. Deze brug is vroeger gebouwd door de Engelsen toen Sri Lanka nog een kolonie van Engeland was. Op de brug zelf kun je weinig doen, maar het uitzicht is echt geweldig.

Mirissa

Jouw Sri lanka vakantie is niet compleet zonder een bezoekje te hebben gebracht aan de mooiste badplaats van Sri Lanka: Mirissa. Deze plaats ligt aan de zuidkust van Sri Lanka en is nog redelijk onontdekt door toeristen. Overdag geniet je op het strand van Mirissa van de zon terwijl je op dezelde plek heerlijk kunt eten na zonsondergang. Eveneens kun je in Mirissa met een boot op zoek naar walvissen. De omgeving staat bekend als één van de beste plekken in de wereld om wilde walvissen te bekijken.

Sigiriya

Sigiriya ligt vlakbij twee andere populaire bestemming; Dambulla en Polonnaruwa. Dit maakt het een ideale plek om te bezoeken en vanuit Sigiriya jouw reis voort te zetten. In Sigiriya vind je de ‘Leeuwenrots’ die je van een afstandje kunt bekijken, maar ook kunt beklimmen. Het laatste is zeker aan te raden, want eenmaal bovenaan de rots is het uitzicht fantastisch!

Al nieuwsgierig geworden naar Sri Lanka? Bij Footprint Travel stel je gemakkelijk je eigen rondreis samen en zo kun je optimaal van Sri Lanka genieten.

Misschien vind je dit ook interessant