Sainte-Maxime vakantie

Herinneringen uit mijn jeugd komen terug. Ik zie mezelf weer helemaal over de camping lopen met mijn nieuwe campingvriendinnen. Allerlei talen worden door elkaar gesproken en toch, op de een of andere manier, begrijpen we elkaar gewoon. Overdag lekker naar het strand of het zwembad, de zon op je huid en genieten van de golven en het water. Daarna lekker uitrusten op je stranddoek en keten met andere meiden, vaak in de nabijheid van een groepje Franse jongens die ook naar de camping zijn gekomen. ‘s Avonds naar de campingdisco of terug naar het strand voor een kampvuur met gitaarmuziek. Wat een heerlijk onbezorgd leven. Alleen het afscheid na 3 weken viel vaak zwaar. Menige jaren heb ik tranen met tuiten gehuild als de auto weer richting Nederland vertrok.

Zulke vakanties gun ik mijn eigen kinderen ook en gelukkig houdt ook mijn man van kamperen. Ook dit jaar vertrekken we weer voor dag en dauw met de auto naar Zuid-Frankrijk. Onze meiden nog slaperig op de achterbank rijden we naar Sainte-Maxime. Deze mooie badplaats ligt in het Zuiden van Frankrijk in het departement van de Var. Het plaatsje ligt direct aan de Middellandse Zee tussen de grotere plaatsen Saint-Tropez en Frejus in. Deze streek heeft heel veel te bieden voor een fijne zomervakantie. Natuurlijk is daar het goede klimaat met veel zon en warme temperaturen, uitermate geschikt voor een strandvakantie. Daarnaast is er veel te doen in dit stukje van Frankrijk. Zo zijn er de badplaatsen Saint-Tropez en Frejus, maar ook Cannes en Antibes zijn te bezoeken. Naast deze wat grotere steden zijn er genoeg kleine badplaatjes met luxe villa’s en gezellige vissershaventjes waar bootjes heerlijk op het water deinen.

In de haventjes kun je heerlijk eten, maar eigenlijk heeft iedere plaats hier wel restaurantjes waar je heerlijk kunt lunchen en dineren. Of natuurlijk gewoon zelf wat lekkers klaar maken op de camping met de barbecue. Ieder dag is er wel ergens een marktje waar je zelf verse spulletjes kunt halen voor een heerlijke maaltijd. Ik droom alweer helemaal weg bij het idee aan de lange warme avonden, de ondergaande zon met een lekker hapje en drankje bij de hand. Mijn dochters die naar de disco willen en mijn man die dat maar niks vind. Want ja die Franse jongens… Ach ze hebben vast de tijd van hun leven, net als ik dat als tiener had. De vakanties naar Zuid-Frankrijk en vooral die naar Saint- Maxime zijn me heel veel waard gebleken en ik kijk er nu al uit naar dat we er zijn.

Misschien vind je dit ook interessant