Leuke uitjes in Curaçao met een huurauto

Gelegen in de zuidelijke Caribische Zee ten noorden van de Venezolaanse kust ligt het fascinerende eiland Curaçao. Het bestaat eigenlijk uit het hoofdeiland en het onbewoonde eiland Klein Curacao. Deze prachtige eilandnatie is de perfecte plek voor die droomvakantie of om een langere periode door te brengen.

Of u nu wilt luieren op het strand of wilt wandelen door een prachtig landschap naar de top van een berg, of wilt duiken op een prachtige plek of de grotten van Hato wilt verkennen met zijn hiërogliefen die meer dan 1.500 jaar oud zijn, er is hier voor elk wat wils. Hieronder vindt u een aantal bezienswaardigheden op Curaçao waar u nog lang over zult napraten.
Willemstad
Dingen om te doen op Curacao: Willestad

Pittoresk Wilestad

Willemstad is de hoofdstad en grootste stad van Curaçao. Het is ook een van de weinige UNESCO Werelderfgoedsteden in het Caribisch gebied.

Dit is een prachtige havenstad met felgekleurde gebouwen die de architectuur uit de Nederlandse koloniale tijd kenmerken, wat dit een nog leukere plek maakt om te bezoeken op Curaçao.

Er is een aantal fantastische mogelijkheden om te winkelen, van high-end retailers tot winkels die souvenirs en andere lokale koopwaar verkopen. Willemstad heeft ook een aantal geweldige restaurants, bars en clubs voor een perfecte plek om ’s avonds te ontspannen na een dag op het strand of op safari te zijn geweest. U vindt er ook musea en andere bezienswaardigheden die u zeker gezien moet hebben tijdens uw bezoek aan Curaçao.
Stranden op Curacao

Dingen om te doen op Curacao – Curacao Stranden

De belangrijkste reden voor de meeste mensen om Curacao te bezoeken zijn natuurlijk de fantastische stranden. Bijna alle stranden liggen verspreid langs de beschutte en rustigere zuidwestkust. Hier is het water kristalhelder en verbluffend mooi.

Een van de populairste stranden is Seaquarium. Het is een perfect strand met suikerwit zand en palmbomen die wuiven in de wind. Er zijn verschillende winkels, eetgelegenheden en bars om u de hele dag tevreden en ontspannen te houden.

Vaak worden er films en concerten op het strand gehouden waar iedereen van kan genieten. Het maakt niet uit welke watersport u wilt proberen, u vindt hier faciliteiten die u kunnen voorzien van de uitrusting die u nodig hebt om uw verblijf perfect te maken.

Dingen om te doen op Curacao

Een ander strand dat erg populair is, maar lang niet zo druk is, is Santa Cruz. Dit prachtige strand is bezaaid met palmbomen en wordt omringd door een mangrove moeras. De mangrove trekt prachtige tropische vogels aan die u kunt bekijken vanaf het brede zandstrand van Santa Cruz.

Er zijn een paar schaduwrijke gebouwen langs het strand, evenals een kleine bar, restaurant en toiletten. Voor een meer afgelegen dagje zonnen, spelen in het water en vogels kijken is dit de beste plek om te bezoeken op Curaçao.

Wat te doen op Curacao: Stranden op Curacao

Playa Piskado of Playa Grandi is een klein pittoresk vissersstrandje waar u gewoon verliefd op zult worden! Het biedt uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden, evenals vele andere watersporten.

Natuurlijke schaduw wordt geboden door de vele Manchineel-bomen langs de kustlijn, en met de boten en netten van de lokale vissers in het water, zult u genieten van de inheemse sfeer hier.
Snorkelen en duiken op Curaçao

Er zijn vele verbazingwekkende mogelijkheden als het gaat om snorkelen en duiken op het prachtige eiland Curaçao. Duikers van over de hele wereld komen hier naartoe vanwege de schitterende onderwaterwereld die er te zien is. Er zijn 40 verschillende duikgebieden, die 65 individuele locaties omvatten waar u kunt duiken of snorkelen, sommige direct vanaf de kust en andere die per boot bereikt kunnen worden.

Een van de beroemdste, waar iedere duiker van houdt, is de onderwaterjungle van het Paddenstoelenbos. Het heeft die naam te danken aan het paddenstoelvormige stervormige koraal dat hier overvloedig aanwezig is.

Tip: Ontdek Curaçao. Geniet in een huurauto die jou het best past. Bij https://huurauto-curacao.com/.

Barracuda Point, ook wel Punt’i Piku genoemd, is een andere populaire plaats om te duiken. Het ligt net aan de overkant van het kanaal van Barbara Beach en vlakbij de monding van het Spaanse Water. Het dankt zijn naam aan alle grote barracuda’s die zich in het water bevinden. Ze houden ervan duikers te volgen als ze in het water zijn, wat erg leuk kan zijn. Ze zijn helemaal niet gevaarlijk, alleen nieuwsgierig naar wie er op bezoek is gekomen!

Dingen om te doen op Curacao – Duiken

Het Daaibooi strand is een fantastische plek om te snorkelen en te duiken op Curacao. Dit verbazingwekkende rif is gevuld met verschillende soorten sponzen, sterrenkoralen, zuilkoralen, hersenkoralen, elkhorn koralen, en gorgonen, evenals veel typische rifvissen. De naam is misschien moeilijk uit te spreken, maar je zult hem niet snel vergeten!

Hell’s Corner dankt zijn naam aan de sterke stroming die er door delen van de duikstek loopt. De duikplaats ligt in een rustiger gedeelte bij een steile wand met een verbazingwekkend onderwaterleven. Het visleven omvat onder meer scholen makrelen, barracuda’s, zeeschildpadden, kreeften, en gevlekte en groene murenen.

Misschien vind je dit ook interessant