Vakantie tip voor alleenstaande ouders

Reizen met kinderen kan lastig zijn. Er komt meer bij kijken dan toen je alleen op pad ging, of alleen met een partner. Bepaalde bestemmingen vallen bijna per definitie af. Een verre vlucht naar een oord als Australië met klein kind is bepaald geen pretje. Ook zit je niet te wachten op bestemmingen met vele dronken tieners zoals een Lloret de Mar of Chersonissos. En met bepaalde continenten wil je geen risico’s nemen omtrent ziektes die de kleine zou kunnen oplopen.

Enfin, wat blijft er dan over? De Belgische Ardennen!

Ideale vakantiebestemming voor eenoudergezinnen

Mijns inziens vormen de Ardennen de ideale vakantiebestemming voor alleenstaande ouders. Ik zal hieronder mijn argumenten delen.

1. Goed aan te rijden

De Ardennen zijn bepaald geen wereld reis vooral als je in het zuiden van het land woont. Binnen een paar uur kun je er al zijn met de auto. Geen vliegveld stress. De kleine vermaakt zich wel een paar uur in de auto met zijn Gameboy o.i.d.

2. Makkelijk vriendjes en vriendinnetjes maken

Je zult niet de enigste Nederlander zijn. Maakt niet uit welke camping je kiest er zullen meer Nederlandse gezinnen zijn. Dat betekent dat je kinderen makkelijk vriendjes zullen maken, want men spreekt dezelfde taal.

Jongen langs rivier

3. Veel te doen voor jong en oud

Indien je in de juiste periode gaat, is er zoveel te doen dat niemand zich een moment zal vervelen. Voor je zoontje of dochter zal er iedere dag animatie zijn en sportieve activiteiten die georganiseerd worden. Maar ook voor jou als ouder is er zat te doen. Ook veel leuke mogelijkheden om samen actief te zijn mocht je kind al wat ouder zijn. Denk aan survival, MTB en speleologie.

Tip: https://campingardennen.nl/arrangementen/alleenstaande-ouders/

Een camping die we persoonlijk kunnen aanbevelen is Outdoor Camping Barvaux. Met name vanwege de schitterende ligging, de vele activiteiten die georganiseerd worden en het feit dat de camping gerund wordt door Nederlanders. Bij deze de gegevens van de camping:

Naam: Camping Ardennen
Adres: Rue Haute Commene 50
6940 Barvaux-sur-Ourthe
Website

Pro tip: met name de meivakantie en de zomervakantie zijn goede tijden om te gaan vanwege de vele activiteiten en natuurlijk vanwege het feit dat er schoolvakanties zijn. Maar ook daarbuiten zijn de Ardennen een goede optie, voor een weekendje weg.

Ook leuk...